Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

A munkanélküliség csökkenését jósolja a Google

A második negyedévben 465-484 ezer főre csökkenhetett a munkanélküliek száma az első negyedévi 504 ezerről - számította ki Google találatok és historikus adatok alapján a GVI. A munkanélküliek száma így még mindig magasabb, mint egy éve volt. A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet szerint a Google találatokkal együtt képzett modellből pontosabb eredményeket kaptak, mintha csak a múltbeli adatokat vették volna alapul, így ez jó előrejelző mutató lehet, megelőzve a hivatalos adatok megjelenését.

Ha csak múltbéli adatokat vesszük figyelembe, a modell szerint 2012 második negyedévében 479-490 ezer fő körül alakulhatott a munkanélküliek száma.

 Google-találatok elemzésével kibővített modell szerint a munkanélküliek száma valamivel alacsonyabbra tehető. A KSH az adott hónapot követő hónap vége felé teszi közzé a vonatkozó statisztikai adatokat, ez esetben a második negyedévi, április-júniusi adatok július 31-én jelennek meg, tehát jövő héten megtudjuk majd, hogy a Google találatokkal bővített becslés mennyire bizonyult pontosnak.

HR Portál