Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

A legtöbb ember biztosra megy? Tanultunk a válságból? Takarékos a magyar?

Ezekre a kérdésekre próbáltuk megkeresni mi is a válaszokat. Oldalunk látogatói közül majd 2500-an szavaztak a múlt hónapban feltett kérdésünkre, melyben arra voltunk kíváncsiak, hogy kinek mi határozza meg a bérigényét állásra jelentkezésnél.

Az élet minden területére kihatott a gazdasági válság, mely sokaknak komoly fejtörést okozott az elmúlt időszakban. Nem csupán az életünk, de szokásaink is megváltoztak. A válság egyértelműen megmutatta, hogy tartalékok nélkül sajnos az embereknek nagyon komoly problémákkal kell megküzdeniük. De mindenki, aki hibázik, tanul is belőle? Szavazóink válaszaiból egyértelműen az látszik, hogy pozitív tendencia van kialakulóban, hiszen 43 %-uk olyan fizetést szeretne kapni, amikor egy állásra pályázik, hogy abból az összegből még félre is tudjon tenni, további 35% pedig a pályázásnál úgy határozza meg a bérigényét, hogy pont ki tudjon jönni egy hónapban.

A válaszok alapján úgy tűnik, hogy az emberekben felerősödött a vágy a biztonság iránt, inkább kérnek akkora fizetést, amiből még pont ki tudnak jönni, illetve ha van rá lehetőségük megpróbálnak spórolásra törekedni. A biztos munkahely és a tartalék kiegyensúlyozottabbá teszi az emberek életét.

Hogy valóban idővel megtanulunk takarékosan és előrelátóan gondolkozni, az még a jövő megválaszolatlan kérdése, de mi addig is minden hónapban kitartóan keressük a válaszokat.

Szavazzon Ön is! Nekünk fontos a véleménye!