Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

A legkeresettebb szakmák

Kisebb ellentmondás tapasztalható napjainkban a munkaerőpiacon, mivel míg a képzett szakmunkásokra lenne jelenleg a legnagyobb szükség, pont ez az a terület, ami nem követi a piac igényeit. A Manpower idei felmérése szerint nem megfelelő a szakmunkások szakmai képzettsége, gyenge a problémamegoldó képességük, rosszul teljesítenek csapatban.

Milyen szakmákra van kereslet?

A fent említett felmérésből kiderül, hogy bár a munkanélküliség még mindig magas, 18 ezer olyan betöltetlen álláshely van Magyarországon, amely megfelelő szakmai képzettséggel rendelkező jelentkező hiányában maradt betöltetlen.

A felmérés alapján, melyben a munkaadók is megszólaltak, olyan szakmunkásokra lenne szükség, akiknek van gyakorlatuk, beszélnek nyelveket és akarnak dolgozni. Az igény nem csupán Magyarországra jellemző, világszerte a szakmunkásokra van a leginkább szükség.

Nem csak a munkavállalók hozzáállásával van baj

Szemléletváltásra lenne szükség a munkáltatók esetében is. Jelenleg ugyanis jellemzően nem gondolkoznak a munkavállalók átképzésében. Több olyan példára lenne szükség, ahol a szakmunkás tanulókkal alakítanának ki cégek szorosabb kapcsolatokat.

Forrás: HR Portál