Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

A kísérőlevél részei

coverletterA kísérőlevelet akkor is érdemes elküldeni, ha nem kérik, akkor viszont ne csatoljuk, hanem már maga a kísérőlevél szövege legyen, viszont ha külön kérik, akkor mindenképpen be kell tartani az alábbi formai és tartalmi követelményeket.Melyek tehát a kísérőlevél részei?

Megszólítás

A kísérőlevelet még mindig aszerint kell írni, mint egy papírra írt levelet, legalábbis formailag, itt is kell tehát megszólítás, amely tartalmazza a cégnevet, a nevet, a beosztást, valamit a tárgyat. Érdemes utánajárni, ki a HR-es a cégnél. Ha nem tudjuk a cég nevét sem, akkor a hirdetés alapján lehet például: Tisztelt gyártó cég! vagy Tisztelt FMCG vállalat!

Bevezetés

Foglaljuk össze, hol találtunk rá a hirdetésre, és milyen pozícióra jelentkezünk. Ez akkor is sokat segít a HR-esnek, ha több pozíciót hirdet egyszerre a cég, illetve azt is mutatja, nem sablon kísérőlevelet küldesz. Foglaljuk össze, miért jelentkezünk, és miért érdemes foglalkozni a te jelentkezéseddel.

Érvelés

Fogalmazzuk meg érdemeinket, hogy miért lenne érdemes velünk személyesen is találkozni. Emeljük ki azokat a tulajdonságainkat, amelyek elvárásban szerepeltek a hirdetésben, és amelyek szerinted előnyt jelentenek a kiválasztáskor. Ezt támasszuk alá példákkal, korábbi munkatapasztalatunkból vett esetekkel.

Érdekes lehet: Hogyan érjük el, hogy behívjanak állásinterjúra?

Lezárás

Köszönj el szépen, azaz utalj rá, hogy várod a válaszkat vagy esetleg hogy te fogsz telefonálni egy-két hét múlva...stb. Utóbbi megoldással lényegében felmented magad a "túlbuzgó" szerepkörből, ha valóban rájuk kell telefonálni a későbbiekben visszajelzés miatt.

Formai lezárás

A kísérőlevél végén kell szerepelnie az aláírásodnak, a dátumnak. Ide beszúrhatod a telefonszámodat és az emailcímedet is - ha nem használtad a fejlécben -, hogy minél könnyebben megtalálhassák elérhetőségeidet, ha úgy döntenek, behívnak állásinterjúra.


Érdekes lehet: Online álláskeresés – így csináljuk!