Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

A 10 legfontosabb válasz, ha állást keresel

allaskereses kerdeseiAz álláskeresés során számtalan kérdéssel találjuk szemben magunkat onnantól, hogy milyen kérdéseket tegyünk fel az állásinterjún, odáig, hogy valóban szükségünk van-e munkahelyváltásra vagy elküldjük-e a fizetési igényünket a jelentkezéssel.Mi, a Cvonline.hu-nál nem csak azon dolgoztunk 2013-ban, hogy minél több álláshirdetés legyen az oldalunkon, amelyekre lehet jelentkezni, de azt is célul tűztük ki, hogy segítünk megválaszolni a nagy kérdéseket, és persze a kisebbeket is.

Összegyűjtöttük a 10 legnépszerűbb cikket, amit 2013-ban olvastatok, hogy aki lemaradtvalamelyikről, az is értesüljön a legjobb tanácsokról.


1. Hogyan tűnjünk ki a tömegből önéletrajz alapján?

önéletrajzAz önéletrajz nem csak arra hivatott, hogy azt mondjuk: Hello. Szeretnénk, ha visszaköszönnének, de ehhez észre kell, hogy vegyenek. Melyek azok a módszerek, amelyekkel kitűnhetünk a tömegből? Hogyan tehetjük olyan érdekessé a jelentkezésünket, hogy aztán behívjanak egy állásinterjúra?

Tovább...2. Fizetési igény – Szükség van rá a jelentkezéshez?

fizetési igényTanácsadó vagyok, különféle projekteken dolgozom, nap mint nap több tucat jelentkezés fut be a postafiókomba. Ezek egy része megfelel az álláshirdetésekben támasztott követelményeknek – legalábbis abban a tekintetben, hogy tartalmazza azokat az elemeket, amiket kérünk, de sokan elfelejtenek ezt-azt csatolni.

Tovább...3. Melyek a legvonzóbb munkáltatók Magyarországon

legvonzóbb munkáltatóKihirdették Magyarország Legvonzóbb Munkáltatóit. A Munkáltatói Márka Kutatás Magyarországon egyedülálló módon 14,000 válaszadó véleményét tükrözi. A kutatásból az országban jelenleg 10 legvonzóbb cég listája mellett egy sor aktuális munkerőpiaci kérdésre is választ kapunk.

Tovább...4. Állásinterjú - Mit kérdezzünk pályázóként?

állásinterjú

 

Amikor az interjú végéhez közeledve megkérdeznek minket: „Van esetleg kérdése?”, a válaszunk legyen mindig "Igen!". De milyen kérdést tehetünk fel? Egyáltalán, mit kérdezhetünk és mit nem?

Tovább...5. Álláshirdetés-magyar értelmező szótár

allashirdetes-szotarAki a témában érintett, azaz munkát keres, annak bizonyára feltűnt, hogy az álláshirdetéseknek van egy sajátos nyelvezetük. Munkát találni manapság egyébként sem egyszerű feladat, ahhoz azonban, hogy valaki sikeres legyen ebben, tudnia kell olvasnia a sorok között, azaz értelmezni, vajon mire gondolhat a munkaadó egy-egy elvárásnál, feladattípusnál.

Tovább...

 

6. Mivel vághatjuk el magunkat állásinterjún?

allasinterju-keredesek valaszokAz interjúztatók tapasztalatai alapján összeállítottuk azokat a viselkedésformákat, megnyilvánulásokat, amelyek az állásinterjú alatt a leginkább csökkentik az esélyünket a továbbjutásra.

Tovább...

 


 

7. Profitálj a szakításból: mondj fel okosan!

felmondásHogyan jelentsük be távozásunkat egy cégtől? Miként profitálhatunk a felmondásból? Hogyan fogalmazzuk meg főnökünknek, mit szeretnénk, és milyen módszerekkel tarthatjuk meg jó hírnevünket?

 

Tovább...

 


8. Hogyan készül a tökéletes önéletrajz?

hogyan készül a tökéletes önéletrajzMelyek azok az önéletrajz elemek, amelyekre oda kell figyelnünk? Milyen részei vannak, és egyáltalán mit hogyan kell megszerkeszteni az önéletrajzban? Ez a bemutatkozásunk, és mint a személyes találkozások alkalmával is, az első benyomás eldöntheti a továbbiakat, vagyis közvetetten azt, megkapjuk-e az állást.

 

Tovább...

 

9. Állásinterjú - Így kerüld el a sablonos válaszokat

allasinterjuAz állásinterjú nem egy könnyű műfaj, sokszor még a tapasztaltabbak számára is kihívást jelent. Akarva akaratlanul is idegesek vagyunk, izgulunk. Nehezen tudunk önmagunk maradni. Folyamatosan kérdésekkel bombáznak minket, amikre gyorsan és jól kell válaszolnunk. Abban az adott pillanatban ezt úgy éljük meg, hogy az egész jövőnk ezeken a válaszokon múlik. Éppen ezért nem meglepő, ha sokan közhelyes válaszokat adnak, mert abban a pillanatban az tűnik a leggyorsabb és legbiztonságosabb megoldásnak.

Tovább...


10. Álláskeresési módszerek, ha félénk típus vagy

álláskeresési módszerekAz álláskeresés legfontosabb momentuma a kapcsolatépítés. De mi van, ha valaki nem nyílik meg könnyedén, és nehezére esik az ismerkedés, vagy esetleg a "nyomulás". Íme tippjeink, a félénk típusú álláskeresőknek.

Tovább...