Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

57 éves korukig dolgoznának a magyarok

nyugdijA magyar munkavállalók úgy gondolják, hogy 66 évesen is dolgozniuk kell majd. A nyugdíjazásukat azonban 57 éves korukra tennék.

A Randstad munkaerő-piaci szolgáltató cég ismerteti: a magyarok több mint fele legszívesebben 60 éves kora előtt nyugdíjba menne, további egyharmada pedig maximum 62 éves koráig dolgozna - írja az MTI A jelenlegi nyugdíjkorhatárig, 65 éves korig csak a munkavállalók egytizede szeretne munkába járni. Az eredményeket összesítve a magyarok számára az ideális nyugdíjkorhatár 57 év lenne - derült ki a reprezentatív kutatásból.

Érdekes: 3 új social media trend, amit HR-esként ismerni kell

A magyarok ennek ellenére reálisan látják a nyugdíjazással kapcsolatos lehetőségeiket: arra a kérdésre, hogy ténylegesen meddig kell majd dolgozniuk, a megkérdezettek átlagosan a 66 éves kort jelölték meg - tájékoztatott a közleményben Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

A magyar munkavállalók pesszimisták

A magyarok csaknem fele arra számít, hogy 63-65 éves korban hagyhatja abba a munkát, 34 százalék azonban úgy gondolja, hogy csak 65 éves kora után mehet nyugdíjba. Globális szinten optimistábbak az emberek, háromszor annyian bíznak a 60 éves kor előtti nyugdíjazásban, mint Magyarországon. A többség azonban világszinten is arra számít, hogy legalább 63 éves koráig dolgoznia kell majd.

A felmérésben azt is vizsgálták, hogy a munkavállalók milyen körülmények mellett vállalnának hosszabb ideig munkát. A legfontosabbnak a fizikai és pszichés megterhelés csökkentése bizonyult a magyarok számára, ezt a kellemesebb munkahelyi légkör, a rövidebb munkaidő és a nyugodtabb munkabeosztás követte.

Érdekes: Még több nő után vehetik igénybe a "Nők 40" program keretében nyújtott kedvezményeket a munkaadók

A világszerte 200 000 munkavállaló megkérdezésével végzett kutatás eredményei szerint globálisan a legtöbben az informatikai szektorban szeretnének dolgozni, a megkérdezettek 56 százaléka vállalna munkát valamilyen IT vállalatnál.