Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

5000 milliárd dollárral emelkedik a nők fizetése

nők fizetéseVilágszinten ötezermilliárd dollárral nőhet a nők fizetése a következő öt évben, szerepük pedig a világgazdaságot tekintve a következő évtizedben akkora lehet, mint India és Kína népességéé - derül ki az Ernst and Young "Nők - Az új feltörekvő piac" című tanulmányából.

Közleményében a cég kiemeli: a jelenlegi 13 ezer milliárdról 18 ezer milliárd dollárra nőhet világszinten a nők fizetése a következő öt évben. Az ötezermilliárdos bővülés nagyságát jelzi, hogy az összeg Kína és India gazdasági növekedésének csaknem kétszerese

Jelenleg a világ vállalkozásainak harmada van női tulajdonban, ezeknek pedig fele a fejlődő piacokon található - mutat rá az Ernst and Young tanulmánya.

A nők számára nehéz a felsővezetői poszt elérése

A női csoportban rejlő lehetőségek és a jelenlegi helyzet ugyanakkor jelentősen eltér egymástól. A nők számára - még a fejlett országokban is - rendkívül nehéz a felsővezetői pozíciók elérése. Sok feltörekvő piacon pedig nem rendelkezhetnek ingatlannal, korlátozott hozzáférésük van az oktatási rendszerhez, valamint a munkaerőpiachoz.

Felmérések azt mutatják, hogy átlagosan 25 százalékos a tőkemegtérülési mutató azoknál a cégeknél, ahol a vezetőségben vegyesen foglalnak helyet nők és férfiak - olvasható a közleményben. Ezzel szemben mindössze 9 százalékos ez az arány ott, ahol csak férfi vezetők vannak. A vezető globális cégek már korábban felismerték a munkaerő sokszínűségében rejlő gazdasági előnyöket. Azoknál a cégeknél, amelyek ennek megfelelően alakítják stratégiájukat, a bevételi oldalon is egyértelműen látszanak az eredmények - derül ki a jelentésből.

MTI

állások a cv-online oldalán