Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

5 tipp, hogy az állásinterjú jól sikerüljön

5 tipp állásinterjú előttTehát holnap állásinterjú vár ránk, és még nem készültünk fel rá kellőképpen. Ha már az utolsó pillanatra hagytunk mindent, fogadjuk meg a z alábbi tanácsokat, melyek jó útravalóul szolgálhatnak az interjúra való készülésben.

 

 

 

1. tipp

Nézzük át az álláshirdetést és emeljük ki belőle azokat a követelményeket, melyeket a legfontosabbnak tartunk. Ezt követően gondoljuk át, hogy a múltban milyen szakmai tapasztalatokat szereztünk és példákkal illusztráljuk, hogy miért mi vagyunk a tökéletes jelölt az adott pozícióra.

 

2. tipp

Szakmai múltunkat emeljük ki az interjú során, részletesen beszámolva feladatainkról és elért eredményeinkről.

 

3. tipp

Nézzünk utána a cég profiljának. Az interneten keressük fel a cég weboldalát és olvassunk vállalati PR cikkeket, hogy minél több információ birtokába jussunk.

 

4. tipp

Gondoljuk át, milyen kérdésekkel fogjuk bombázni az interjúztatót. Fogalmazzunk meg magunkban kb. 3-5 kérdést, melyeket az interjún majd felteszünk.

 

5. tipp

Végül készüljünk konkrét válaszokkal az olyan sztenderd interjúkérdésekre, mint például: „Miért hagyta ott az előző állását?”, „Miért gondolja azt, hogy Ön a megfelelő jelölt erre a pozícióra?”, „Mi a fizetési igénye?” stb.

 

állások a cv-online oldalán