Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

4 tipp, hogy munkát találj az ünnepek alatt

allas2A karácsonyi időszak a legtöbb munkahelyen „stand by” módban működik, tele szabadságolással, helyettesítéssel, ilyenkor nem a kedvenc elfoglaltsága a HR-eseknek nem, hogy interjúztassanak, ezzel együtt akár pihenőt is tarthatnánk az álláskeresésben, pedig éppen most nem kellene. Miért?

 Böngészés


Használjuk ki a karácsony és a szilveszter között ránk szakadt időt, és nézzük meg, milyen pozíciók vannak az állásportálokon. A betöltetlen állások biztos, hogy az oldalon maradnak az ünnepek alatt is várva a jelentkezőket. Ne csak az első oldalakon lévő hirdetéseket nézzük meg, hanem a kategóriánk minden zugát, hogy fellelhessük a nekünk kitalált állásokat.

Érdekes lehet: 7 módszer, amit álláskeresőként ismerned kell

Ne jelentkezzünk

Igen, ha lehet, akkor toljuk el a jelentkezésünket a szilveszteri időszakra. Ebben az időszakban ugyanis nem mindenki nézi rendszeresen a céges levelezését, és úgy előre kerülhetünk a jelentkezők sorában, hogy az első munkanaphoz legközelebb eső időszakban csatoljuk pályázatunkat.

Ismerkedjünk

A nagy családi összejövetelek nem csak arra jók, hogy elmondjuk, ki mennyire szereti a másikat, de arra is, hogy elmeséljük, mire van szükségünk. Például egy új állásra. Amikor beszélünk erről, meséljünk eddigi munkáinkról, hogy milyen munkát keresünk, és hogy mihez értünk. 10 információból legalább három megragad majd a nagy család tagjainak fejében, és amikor arról lesz szó, hogy hallanak valami munkát valahol, nagyjából el tudják dönteni, nekünk való-e, illetve szívesebben is ajánlanak egy családtagot mint egy ismerőst például ahhoz a céghez, ahol ők dolgoznak.

Frissítés

 

Tényleg helyes adatok szerepelnek rólunk az interneten? A feltöltött önéletrajzunkat aktualizáltuk? Abeállított, preferált munkakörök még aktuálisak? Netán változott azóta egy s más, mióta utoljára ránéztünk az adatainkra? Talán még a telefonszámunkat is lecseréltük? A LinkedInen létrehoztuk már a profilunkat? Kértünk ajánlásokat?


Érdekes lehet: Feltöltött önéletrajz - Mire jó?


Ha nem a válasz vagy kérdéses, inkább ellenőrizzük le, hogy valósak-e az adatok, rendben vannak-e a beállítások. Erre az ünnepi időszakban lesz is időnk, és akár új munkahelyen is kezdhetjük az újévet.