Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

4 tipp a sikeres álláskereséshez

sikeres_interju_2Ha az álláskeresés teszi ki a mindennapjaink nagy részét vagy csak a munkahelyünkön böngészünk a hirdetések között. Érdemes egy jó stratégiát kitalálni, bővíteni eszköztárunkat álláskeresés közben, hogy hamarabb találhassuk meg a nekünk megfelelő állást.1. tipp

A kapcsolati hálónk kifizetődő lehet az álláskeresés során

Tudják az ismerősök, hogy nincs munkák. A gazdasági válság óta mégannyira sem kínos az álláskeresés, mint előtte volt. Mondjuk el, akinek csak tudjuk, hogy munkát keresünk, illetve jelezzük azoknak, akiben megbízunk, hogy szeretnénk munkahelyet váltani. Így ha hallanak valami jó ajánlatot, eszükbe fogunk jutni. Barátainkra, ismerősi körünkre is fordítsunk figyelmet, hiszen a multinacionális cégek előszeretettel alkalmazzák a belső ajánlást, mint jelentkezési módot, vagyis a cég alkalmazottai által ajánlott jelentkezők elsőbbséget élveznek a felvételi folyamatban az álláskeresés során.


2. tipp

Releváns pályázatokkal többet érünk munkakeresés közben

Olyan helyekre adjuk be a jelentkezésünket, ahová megfelelő a pályázati anyagunk. A nyelvtudás, a végzettség és a szakmai tapasztalat hármasát tekintsük át először. A nem megfelelő önéletrajzok hamar szelektálásra kerülnek az előbb említett szempontok alapján.


Érdekes lehet: 5 tipp, hogy tökéletes legyen az önéletrajzod


Ha túl sok helyre jelentkezünk, nem az esélyünket növeljük egy új állásra, hanem az elutasítások számát gyarapítjuk, mely következtében az álláskeresés lendülete visszavetődhet, ezzel hátráltatva lelkesedésünket és így sikerünket is.


3. tipp

Álláskeresés a céges oldalakon is


Az álláshirdetések mellett szenteljünk időt a szakmánkban jelenlévő cégek karrieroldalának is. Sokszor ugyanis nem hirdetik meg a pozíciót, hanem a céges oldalakra töltik fel. Ha tudjuk, mely cégek brandje áll közel hozzánk, és hol tudjuk elképzelni a jövőnket, ne legyünk kishitűek,


4. tipp

Használjuk a közösségi médiát!

A közösségi média szerepe nem elhanyagolható. A LinkeldInen hozzunk létre szakmai profilt, és vegyünk fel vállalati HR-eseket kapcsolataink közé. Szívesen válogatnak ők is ebből a bázisból, hiszen itt azonnal áttekinthetik partnereik szakmai hátterét és ellenőrizhetik rátermettségét.

Soha ne feledjük, hogy a precizitás és az igényesség mindig kifizetődő. Figyeljünk az önéletrajzunk küllemére, tartalmára, motivációs levelünk egyediségére, hogy ezzel is növeljük az álláskeresés sikerét.

állások a cv-online oldalán