Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

2,5 milliós jutalmat ad angol nyelvvizsgáért egy japán mobilszolgáltató

2,5 millió forint angol nyelvvizsgáértEgymillió jenes, vagyis közel 2,5 millió forintos jutalmat ajánlott fel egy japán mobilszolgáltató cég dolgozóinak, amennyiben sikeres angol nyelvvizsgát tesznek.

A Softbank egy japán távközlési-informatikai konszern, amely tavaly 20 milliárd dollárért vásárolta fel az amerikai Sprint Nextel mobilszolgáltató részvényeinek 70 százalékát, így elférne az angoltudás a cégen belül. Sajnos azonban az eddigi angol nyelvtanfolyamok nem voltak sikeresnek mondhatók. Most újfajta módon kívánják motiválni dolgozóikat.

"Úgy döntöttünk, hogy pénzzel növeljük dolgozóink motivációját" - mondta a cég szóvivője, hozzátéve, hogy azon dolgozók részesülnek a hatalmas jutalomban, akik a TOEIC elnevezésű teszten a 990-ből legalább 900 pontot érnek el. A 800 pontot teljesítők 300 ezer jent kapnak.

Nagy gond az angol nyelvtudás hiánya Japánban is

A belföldi kereslet gyengesége miatt az erős jen és a kormányzati hitelprogramok által megtámogatott japán cégek a közelmúltban jelentős számú külföldi vállalatot vásároltak fel, a terjeszkedést azonban megnehezíti, hogy a japán munkaerő angoltudása messze elmarad a nemzetközi és regionális átlagtól.

A Sprint Nextel felvásárlásával ügyfélszámát tekintve a világ harmadik legnagyobb mobilszolgáltatójává váló Softbank nem az egyetlen külföldön terjeszkedő japán cég, amelynek gondot jelent az angoltudás hiánya dolgozói köreiben.

A Rakuten internetes kereskedelmi vállalat, valamint a legnagyobb japán ruházati cég, a Uniqlo irodáiban is az angol használatát próbálják bevezetni a nemzetközi nyitás megkönnyítése érdekében.


Elektronikai és telekommunikációs állásajánlatok >>