Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

100 mérnök találhat állást a Nokia Siemens Networksnél

Budapestet választotta globális vasúti kommunikációs központja székhelyéül a Nokia Siemens Networks, s ezzel az idén 100 fővel bővül a finn vállalat kutatás-fejlesztési központja - közölte Ésik Róbert, a társaság magyarországi ügyvezető igazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A globális kompetencia-központ a Nokia Siemens Networks vasúti ügyfeleit (GSM-R) világszinten szolgálja ki.

A kutatás-fejlesztés területe az, ami Magyarország szempontjából is fontos és szüksége is van a fejlődésre. Finnország egyike a három legversenyképesebb országnak a világon, Magyarország most az 52., míg 2002-ben még 29. volt. Magyarország nyilvánvalóan az első 30-ba szeretne újra visszakerülni. A globális versenyben minden ország célja, hogy erősítse gazdaságát, több munkahelyet teremtsen és javítsa pozícióját kutatás-fejlesztés terén.

Ésik Róbert szerint a Nokia azért is választotta Magyarországot, mert tehetséges, képzett munkaerőt talál itt. Magyarországon eddig 220 finn vállalat 20 ezer munkahelyet hozott létre 1 milliárd euró befektetésével.

Az MTI érdeklődésre Ésik Róbert elmondta: most 800 munkatárssal működik a Nokia Siemens Networks itteni K+F központja, s még 100 mérnököt vesznek fel az idén.

A Nokia Siemens Networks ügyfelei közé tartozik az összes jelentős magyarországi vezetékes-, mobiltelefon és internet szolgáltató, valamint kábeltévés társaság. A magyar mobilhívások kétharmada a Nokia Siemens Networks eszközein keresztül zajlik.

A cég magyarországi munkatársainak több mint fele a K+F területén dolgozik, s a nemzetközi csapat tagjaként telekommunikációs megoldások, szoftverek és alkalmazások fejlesztésével foglalkozik. A Nokia Siemens Networks globálisan 16 ezer szakembert foglalkoztat.

A Nokia Siemens Networks nevéhez fűződik a GSM-R szabvány megalkotása, amelynek kutatás-fejlesztési munkáit már az 1990-es évek elején megkezdte. A világ első három kísérleti, majd az első kereskedelmi hálózatát is a vállalat építette ki. Mára a világ több mint 19 országában mintegy 50.000 kilométer vasútvonalat kiszolgáló, több mint 26 GSM-R hálózatot kiépítő és üzemeltető Nokia Siemens Networks a globális rádiókommunikációs piac 60 százalékát tudhatja magáénak. Ezzel világelső mind a megszerzett ügyfelek számát, mind pedig a kiépített vasútvonalak hosszát tekintve.

Forrás: HR Portál