Találd meg álmaid állását egy kattintásra!

1 448 állásajánlat 42 szakmai program a HVG Állásbörzén

A 2010-es tavaszi HVG Állásbörzén több mint 80 kiállító állás- és képzési ajánlatai közül válogathatnak az érdeklődők. Idén a börze a kiállítók ajánlataival és a különleges szakmai programokkal az élénkülő munkaerő-piaci kereslethez igazodva kívánja a tudatosságot és a változások iránti nyitottságot hangsúlyozni.

A legfrissebb állásbörze infókat itt találod

Az 1 448 állásajánlat 30%-a informatikai, 23,5%-a mérnöki, műszaki, 21%-a pedig gazdasági, pénzügyi végzettségű álláskeresőknek szól, ezen kívül nagy arányban találhatnak majd megfelelő ajánlatot az értékesítés, ügyfélszolgálat és asszisztencia területen elhelyezkedni kívánó látogatók is. A kiállítók listája és az állásajánlatok elérhetőek a rendezvény honlapjáról

Hajdú Csongor, a rendezvény főszervezője szerint az állásbörzén a sikeres szereplés legfontosabb alapszabálya az, hogy tudatosan készüljünk a részvételre. Ismerjük meg előre a számunkra szóba jöhető kiállítókat, a kínált pozíciókat, ezen kívül legyünk birtokában a legfontosabb információknak (ezekről egyébként március elejétől már olvashatunk a rendezvény honlapján), és természetesen mindig legyen nálunk önéletrajz! „A személyes kapcsolatfelvételkor minden esetben nagy előnyt jelent a külső és belső magabiztosság, ezért érdemes ezt kihasználni – állítja a főszervező. -- A HVG Állásbörzén kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy álláskeresőink a sikeres szereplés érdekében megkapjanak minden szükséges támogatást. Ennek érdekében számtalan szakmai programmal, előadással, személyre szabott helyszíni karrier-tanácsadással, magyar és idegen nyelvű próbainterjúkkal és még sok egyéb hasznos programmal segítünk a látogatók céljainak elérésében.” Az álláskeresést, karrierépítést támogató szakmai programok mellett néhány különleges programon is részt vehetnek az érdeklődők. A programok között jellemzően mérnökök, informatikusok és a pénzügyi területen elhelyezkedni kívánók juthatnak olyan új információkhoz, amelyek nemcsak az álláskeresési lehetőségeiket, hanem szakmai látókörüket is bővíthetik.

Ízelítő a szakmai programokból

 • Próba AC, állásinterjú-technikák tréning, személyre szabott grafológiai elemzés, próbainterjúk és CV-tanácsadás, karrier-tanácsadás.
 • Előadások izgalmas, álláskereséssel kapcsolatos témákban (Bértárgyalás; Mit tegyünk, ha nem tudunk elhelyezkedni a szakmánkban; Remegő lábak az állásinterjún; Én, mint márka című könyv bemutatója)
 • Programok informatikusoknak
 • Napi munka és karrierlehetőségek bemutatása (Nav & Go, Microsoft Magyarország, IT Services Hungary, BalaBit IT Security, IBM).
  Szakmai előadások informatikai érdekességekről (Miért jó hackelni?, Keresés - helyzet és trendek, Kürti Sándor előadása), az Óbudai Egyetem 24 órás programozó versenyének első feladata és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem „Programozz környezettudatosan” nevű versenyének eredményhirdetése.
 • Programok a pénzügyi terület iránt érdeklődő szakembereknek Ecosim Diákmenedzsment bajnokság első fordulója, a CEU szakértője, Vörös Tibor pedig Üzleti szimuláció az oktatásban címmel betekintést az üzleti szimulációk világba. Sőt az érdeklődők az AWD-nek köszönhetően pénzügyi tanácsadási szimulációban is kipróbálhatják az elméleti tudásukat.
 • Programok mérnököknek A szakmai programok között az IAESTE InPulse mérnökverseny győzteseinek kiállítása, izgalmas fizikai kísérlet bemutató, hazai mérnöki karrierlehetőségeket ismertető vállalatok előadásai (pl.: Samsung, Mercedes, AUDI, Siemens, Nokia Komárom) valamint a MATE és a MAVE együttműködésével fiatal mérnökkutatók tudományos munkájának bemutatóitalálhatóak.

  HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok
  2010. március 25-26. (csütörtök-péntek), 10.00-18.00
  SYMA Rendezvényközpont, C csarnok