1 aktív állás


A Musashi Hungary Ipari Kft 2000. február 14-én alakult meg, mint a japán Musashi Seimitsu Industry Co., Ltd magyarországi leányvállalata. A Musashi Ltd. autóipari konszernt 1938-ban alapították, mely a Honda kiemelt beszállítója. Azóta 7 Japán és 11 világszerte létrejött telephellyel bővült a Musashi-hálózat, melynek egyik legifjabb tagja az Ercsiben található Musashi Hungary Ipari Kft.
A Musashi Hungary Ipari Kft. a 10.000 m2 alapterületű csarnokban 2002. áprilisában kezdte meg első termékének az ún. gömbcsuklónak a tömeggyártását, melynek megrendelője a németországi VW - Audi AG
. A gömbcsukló alkatrészek gyártása két nagy technológiai folyamatra bontható:
  • A beérkezett alkatrészek CNC-gépekkel történő megmunkálása, majd
  • A megmunkált alkatrészek félkésztermékké történő szerelése.
    A VW csoport megrendelésének megfelelően egy másik típusú gömbcsukló gyártására is sor kerül, ahol mind a munkatársak keresése kiválasztása mind gépsorok telepítése már folyamatban van.
    2003. januárjában új CNC eszterga gépsorokon indult meg a vezérműtengelyek gyártása, mely alkatrészek a FIAT-GM-Powertrain konszern lengyelországi gyárába kerülnek. Vezérműtengely tömeggyártás 2003. év novemberétől a stuttgarti székhelyű Daimler-Crysler csoport részére történő termeléssel egészült ki, mely szintén CNC-gépsorokon történik. 2003. januárjában a vállalat sikeres ISO TS 16949 tanúsító auditon szerepelt, mely nemcsak a termelő és minőségügyi területekre, hanem a gyári működés és folyamatok egészére kiterjed. Minőségi megfelelőségünket és tudatosságunkat bizonyítja a 2004-ben megszerzett ISO 14001 Környezetirányítási rendszer. A Musashi Kft. jelenlegi tevékenysége 2 fő termékcsoportra( futómű és motoralkatrészek) épül, mely 10 különböző terméket foglal magában.Gyárunk jelenleg 330 főt foglalkoztat.