Műegyetemi állásbörze

31. Műegyetemi Állásbörze
- 2010. október 20-21-én újra nyitja kapuit az ország legrangosabb állásbörzéje -Budapest, 2010. október 7.: 2010. október 20-21-én immár 31. alkalommal kerül megrendezésre hazánk legnagyobb és legrangosabb állásbörzéje, a Műegyetemi Állásbörze, melynek ezúttal is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ad helyet. A rendezvényen részt vevő 124 kiállító cég összesen több mint 1300 állásajánlatot kínál majd a látogatóknak, és közülük közel százan kínálnak szakmai gyakorlati lehetőségeket alsóbb éves hallgatóknak is.

A 2010. október 20-21-én megrendezésre kerülő Műegyetemi Állásbörzén 124 kiállító cég képviselteti magát, főleg műszaki, gazdasági és informatikai területről. A látogatók több mint 1300 külföldi és belföldi állásajánlat és számos szakmai gyakorlati lehetőség közül válogathatnak. Az ajánlatok nagy része frissdiplomásoknak vagy 1-2 év szakmai tapasztalattal rendelkező fiataloknak szól. A rendelkezésre álló információk alapján a legtöbb állásajánlat az informatikus végzettséggel rendelkezőket célozza meg, de igen nagy az érdeklődés a pályakezdő villamos- és gépészmérnökök iránt is.


A hazai és külföldi álláslehetőségeket keresők egyaránt megtalálhatják számításaikat az idei őszi Műegyetemi Állásbörzén, ugyanis a kiállítók között a magyarországi pozíciókat kínáló, jelentős hazai vállalatok mellett idén több külföldön tevékenykedő cég is képviselteti magát. A kétnapos rendezvényre állásajánlatokkal érkezik a távol-keleti Contact Singapore, a brüsszeli Cronos, és a részecskefizikai kutatásokkal foglalkozó, svájci székhelyű CERN - European Organization for Nuclear Research is, aki egyedülálló módon, a Műegyetemi Állásbörzén keres mérnöki végzettségű tehetséges fiatalokat, és kínál számukra konkrét állásajánlatokat. A Műegyetemi Állásbörze – túl azon, hogy lehetőséget biztosít az állásajánlattal érkező cégek és a pályakezdők személyes találkozására – komplex felkészítő szolgáltatásokkal segíti a tapasztalatlan pályakezdőket az álláskeresésre mint tevékenységre való felkészülésben. A Felkészítő Szint elnevezésű programsorozat keretén belül a látogatókat a rendezvény mindkét napján díjmentesen igénybe vehető személyes karrier tanácsadás, grafológiai elemzés, angol és magyar nyelvű próbainterjúk és előadások várják.

A Műegyetemi Állásbörzéről

A Műegyetemi Állásbörze 1992 óta évente két alkalommal, tavasszal és ősszel kerül megrendezésre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „K” épületében. A rendezvényen részt vevő kiállító cégek száma az utóbbi években magasan 100 fölött van, s kiemelkedő kiállítói számával a Műegyetemi Állásbörze a kezdetek óta stabilan hazánk legnagyobb állásbörzéje. A rendezvényen részt vevő cégek többnyire konkrét állásajánlatokkal érkeznek, azonban jelentős az Állásbörze szakmai gyakorlati lehetőségeket kínáló partnereinek száma is. Az állásajánlatok nagy része jellemzően frissdiplomásoknak vagy néhány év szakmai tapasztalattal rendelkező fiataloknak szól, főleg műszaki, gazdasági és informatikai területről.

Bővebb információ: www.allasborze.bme.hu