LeanCenter képzések a termelés és gyártás területén dolgozóknak

A vevői igények, elvárások gyakran változnak, a darabszámok, a termelési mennyiségek ingadoznak a megrendelt mennyiséghez képest. A vállalat feladata az, hogy ezeket az igényeket lehetőleg azonnal teljesítse; a váltások azonban általában technológiai váltásokkal is járnak. A módszer célja, hogy az átállásokat elemezve és fejlesztve minimalizálja az átállás időigényét, ezzel támogatva a célt. Módszerek és eszközök egész sorát adjuk át a képzésen, melyre alapozva
Minden gyártási folyamat tartalmaz bizonyos gyártásközi készletet. Ennek mértéke, időzítése, értéke azonban mind kulcsfontosságú a termelés tervezése és ütemezése szempontjából. A készletekben tartott tőkeállomány helyes szinten tartása és folyamatos optimalizálása kihatással van az üzleti eredményeinkre. Ezt az anyagáramot a tervezésen felül vezérelni is kell, ehhez a lean eszköztára több fantasztikus szerszámot is ad az ügyes szakemberek kezébe. Ilyen eszköz az 5S, a vizualizálás, a VSM (értékáram térképezés) és a kanban is.
Annak érdekében, hogy a termelés zökkenőmentes legyen, a gépeknek, berendezéseknek is az elvárt szinten kell teljesíteniük. Hiába fejlesztjük az anyagáramot, ha a gépek nem képesek tartani az ütemet, sorozatos mikroállások és géphibák nehezítik a zökkenőmentes gyártást. A TPM komplex rendszere, módszertana és eszközei abban segítik a vállalatot, hogy a géppark rendelkezésre állásán, karbantartott állapotán keresztül a dolgozók maximális bevonása mellett elérje a hatékonysági célokat.