Lean Center Ellátási lánc menedzsment képzés

 

Tisztelt Kollégák, Partnerek!

Sok termelési szakember gondolja azt, hogy az átállások rosszak, kerülni kell őket. A lean menedzsment elvei szerint a cél, a Vevő kiszolgálása azzal és akkor, amikor neki kell. A két szemlélet teljesen ellentmond egymásnak, viszont egyértelmű, hogy a Vevő szava az, amit követni kell. Képessé kell tenni magunkat arra, hogy „bármikor bármit” tudjunk szállítani. Ezt olvasva valószínűleg a logisztikusok kezdenek mocorogni és hangoztatják, hogy kell egy szép nagy raktár, ami tele van minden földi jóval, szállításra kész termékekkel. A pénzügyi vezető ennek nem fog örülni, ahogy a felelős felsővezető sem, hisz a készlet hatalmas tőkét rejt magában.

Mi lehet a megoldás?

Gyártani és jól szervezetten átállni, amikor kell. Ideális esetben az ütemidőn belül képesek vagyunk gyártani és átállni is a következő cikkszámra. Ha ez megvalósul, akkor tényleg bármikor tudunk gyártani bármit. A fröccsöntő üzemi adottságok ezt jellemzően azonban nem teszik lehetővé. Az optimális tételnagyság nagyobb annál, mintsem darabonként tudnánk változtatni a termelésen. A megoldás az optimális tételnagyságok közti váltásokban rejlik.

Hogyan érhetjük el?

A Videoton Elektro-Plast Kft-nél 2013. áprilisában tartott SMED (single minute exchange of die - gyors átállás) workshop alkalmával az elméleti alapokon túl a valóságra is nagy hangsúlyt fektettünk és a Videoton saját szakemberein felül külsős vendég szakemberekkel közösen dolgoztunk együtt a helyzet elemzésén és fejlesztésén.

Idén tavasszal egy másik autóipari partnerünknél már arról beszélgettünk, hogy vajon meg tudjuk-e csinálni 6 perc alatt a fröccsüzemi átállást. Elemeztük a video felvételeket, rögzítettünk minden egyes folyamatlépést, azonosítottuk a belső-külső átállási tevékenységeket… és végül…

Hogy mi lett az eredménye?

Mennyi időre csökkent az átállás időtartama a korábbi 2 óráról?

Vajon képesek voltak a kollégák ezt megvalósítani?


Érdekli mit kellett tenni a fejlesztett átállási folyamat fenntarthatósága érdekében?

Hasonló tematikájú SMED workshopot szervezünk június 22-24. közt Móron, a SEWS Kft-nél, ahol az elméleti alapozást követően a cég átállási folyamatait elemezzük és fejlesztjük a résztvevőkkel.

Csatlakozzon hozzánk a móri SMED képzésen és minden titkot elárulunk!

Jelentkezési határidő: 2015. június 15.

Képzés dátuma: 2015. június 22-24., 2015. július 24.
Helyszín: SEWS Components and Electronics Europe Kft., Mór
A workshop részvételi díja: 175.000 HUF + 40.000 HUF / fő
További részletek: http://www.leancenter.hu/kepzesitematikak/kepzeslista/4631-smed-kepzes-es-workshop-sews-kft-mor

ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT (SUPPLY CHAIN MANAGEMENT) KÉPZÉS

 

Kiemelt képzés, angol nyelven, kétnyelvű tanúsítvánnyal! Azoknak, akiknek számít a hiteles forrás!

 

A tréning során a vállalat ellátási láncában kulcspozíciót betöltő munkatársak (beszerzők, készletgazdálkodók, tervezők, logisztikusok, SQA mérnökök) lehetőséget kapnak tudásuk fejlesztésére, gyakorlataik rendszerezésére, új ismeretek megszerzésére.

A képzés során a résztvevők megismerkednek:

 

A beszállítói követelményrendszerekkel

Az alkalmazható minőségtechnikákkal, irányelvekkel

A beszállítók kiválasztásának, kezelésének és esetleges beszállítói kivezetések eszközeivel, elveivel


A lean management és supply chain management fogalomkörének összefüggéseivel

 

A téma oktatója, Dirk-Jan Kamann, széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal bír, elismert kutató, a Supply Chain Management avatott szakembere.

A Holland Regionális Tudományegyesület (RSA) vezetője, a Nemzetközi RSA Bizottság tagja, az IPSERA Vezetői Bizottság tagja, az IPSERA elnöke, a Szociális és Pszichológiai Problémákért Alapítvány igazgatótanács elnöke, a NEVI Beszerzési doktori disszertációs díj elnöke.

Jelenleg a Pannon Egyetemen oktat Logisztika, Beszerzés, Stratégiai management, Change management, Industrial organisation, International management tárgyakat.

 A képzés tájékoztatójának letöltése!

  Jelentkezési határidő: 2015. augusztus 24.

 

Dátum: 2015. szeptember 2-4.    
Helyszín: Veszprém , Gizella Hotel  
További részletek: http://www.leancenter.hu/kepzesitematikak/kepzeslista/4742-ellatasi-lanc-menedzsment-supply-chain-management-kepzes

 


Üdvözlettel,
Tömpe László
LeanCenter – a lean szakma központja