Komoly büntetést kockáztatnak az óvatlan munkaadók

Akár milliós büntetést is kockáztatnak a munkaadók, akik nem kellő körültekintéssel néznek utána a munkavállalóiknak, illetve tárolják az adataikat.

A hazai munkáltatók többsége nincs tisztában azzal, hogy a hatályos törvények szerint az érintett engedélye nélkül a személyiségprofil készítésének és tárolásának minden formája tiltott, beleértve az ilyen jellegű tesztek készíttetését és a közösségi profiloldalak. Hasonlóképpen sok a félreértés, hogy a munkahelyi emailek, számítógépes tevékenységek közül mi az amibe betekinthet a munkaadó, és mi az ami olyan személyes adat, melyet csak a munkavállaló engedélyével kezelhet a vállalat.

Szeretné megismerni a hatóság álláspontját, és jogi szakértők véleményét meghallgatni a kérdésben? Az mfor.hu és a Computerworld 2015. május 6-án, szerdán tartja következő rendezvényét adatvédelmi és adatkezelési kérdésekről, ahol egyebek mellett ezek a témák is terítékre kerülnek.

Akár munkaadói szempontból is érdekes lehet, hogy hogyan kell kezelni nyilvános helyen, eseményen készült fotókat vagy videó felvételeket. Az utóbbi időszakban és a közeljövőben is számos területet érintettek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság intézkedései, határozatai májusi konferenciánkon ezeket is áttekintjük. A téma avatott szakértője áttekinti az adatvédelmi hatósági nyilvántartás és a belső adatvédelmi nyilvántartás adatkezelői oldalról nézve.

Ha érdekli nem szeretne tetemes büntetést kockáztatni jöjjön el május 6-án és ismerje meg a legfontosabb szabályokat! 

A Cvonline.hu partnereként a részvételi díjból most 20 százalékos kedvezményt biztosítunk!

Program: http://konferenciak.mfor.hu/konferenciak/Adatvedelmi_Konferencia_2015_CVO.html

Jelentkezés: http://konferenciak.mfor.hu/regisztracio/CVO/111.html