Az idén is díjazzák a legjobb vállalkozói elképzeléseket

Az idén is meghirdeti a "Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Európai Bizottsággal közösen.

A tárca tájékoztatása szerint a pályázat Európa-szerte felkutatja és elismeri a vállalkozások, illetve a vállalkozáspolitika legsikeresebb támogatóit, tudatosítja a vállalkozások hozzáadott értékét, valamint bátorítja a potenciális vállalkozókat - írja az MTI. A díj céljai közé tartozik a vállalkozási tevékenység ismertségének fokozása, illetve a legjobb elképzelések és gyakorlatok bemutatása.

A pályázatot hat kategóriában hirdetik meg, a vállalkozói kedv ösztönzése, a vállalkozói ismeretek növelése, az üzleti környezet fejlesztése, a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, a zöldgazdaság ösztönzése és a vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért kategóriákban lehet jelentkezni.


Érdekes lehet: Optimista hangulatban a világ vezérigazgatói


A díjra történő nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik, nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két nemzeti projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri.

Az európai zsűri nagydíját - amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet - az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul.

A díjátadó ünnepséget az EU soros elnökségét adó Olaszország rendezi az év végén Nápolyban.

Eddig két magyar siker

Az elmúlt években két magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri, a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, illetve a Széchenyi Kártya Programot is - közölte az NGM.


Érdeeks lehet: Félmillió cégnél volt adóvégrehajtás 2013-ban


Tavaly a 19 magyarországi pályázó közül a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja "Vállalkozáskeltető" projektjével, illetve a Nyír-Dinamika Ipari, Kereskedelmi és Szakképző Kft. vállalkozói szakképzési pályázatával jutott be az európai fordulóba. A vállalkozáskeltető projekt sikerét mutatja, hogy mintaként szolgál a 2014-2020-as fejlesztési időszakban kialakítandó országos programokhoz is - áll a minisztérium közleményében.