A CV-Online támogatja a nonprofit szervezeteket és a kisvállalatokat

Budapest, 2005. június 7.:

A hazai online munkaerő-toborzás piacán egyedülálló módon a CV-Online lehetőséget teremt a non-profit szervezetek, valamint a 15 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató kisvállalatok számára az online eszközök kipróbálására.

A CV-Online Magyarország Kft. olyan lehetőséget kínál a 15 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató vállalatok számára, mely szerint az új ügyfelek első alkalommal fél áron tesztelhetik álláshirdetéseket a CV-Online platformján, a non-profit szervezetek pedig ingyenesen adhatnak fel álláshirdetést a portálon. További jelentős kedvezményt jelent, hogy a CV-Online egyéb, az online munkaerő-kereséshez kapcsolódó szolgáltatásainak árából első kipróbáláskor (előszűrés, keresés az adatbázisban, egyedi ajánlatok) 50%-os árkedvezményt biztosít a fent említett munkáltatók számára.

„A jelenlegi magyarországi gazdasági élet fontos alappillérei az egyre erősödő kis- és középvállalkozások, amelyek az EU-csatlakozást követően újabb kihívásokkal kerültek szembe. Legyen szó akár az informatika mindennapi használatáról, egy ellátási láncba csatlakozásról vagy akár a költséghatékony munkaerő-toborzásról. Az álláshirdetések elhelyezésének lehetőségével biztosítani szeretnénk, hogy a kis- és középvállalkozói réteg is megismerhesse a legmodernebb munkaerőpiaci módszerek előnyeit, rugalmasságát, gyorsaságát, s nem utolsó sorban költségkímélő megoldásait” – tudtuk meg Norrie Sinclairtől, a CVO Csoport vezérigazgatójától.

„Tisztában vagyunk azzal is, hogy a magyarországi nonprofit szervezetek anyagi lehetőségei korlátozottak. A CV-Online ezért szeretné, ha a modern, online munkaerő-keresés módszere a hazai nonprofit szervezetek számára is elérhetővé válna, s a szolgáltatás támogatná a szervezetek mindennapos működtetését, s hozzájárulna az álláshirdetések ügyintézésével járó munka egyszerűsítéséhez.” – folytatta Sinclair.

A CV-Online Magyarország – amely a nemzetközi CVO Csoport tagjaként működik – online karrier-szolgáltatásokat nyújt munkaadók és álláskeresők részére (www.cvonline.hu). A CV-Online internetes adatbázis-rendszerében – amelyben közel 80.000 ezer álláskereső önéletrajza szerepel - a vállalatok egyedi igények szerint kereshetnek, továbbá maguk is feltölthetik platformunkra álláshirdetéseiket, amelyek 4-12 órán belül élesben is megjelennek.

A CV-Online oldalát havonta 40.000 álláskereső látogatja, így a felajánlás jó esélyt biztosít arra, hogy a résztvevő szervezetek, vállalatok a meghirdetett pozícióra mihamarabb megtalálják a megfelelő embert.

A CV-Online oldalát látogató álláskeresők a világpiaci tendenciákhoz hasonlóan jellemzően a 20-35 éves korcsoportból kerülnek ki, legtöbbjük felsőfokú végzettségű és biztos nyelvtudással is rendelkezik, s néhány éves munkatapasztalat már van mögöttük, amelyet a legdinamikusabban fejlődő szektorokban szereztek (az információ-technológia / telekommunikáció, a marketing és a banki szektor területén).